Beitske

_mg_5704

schrijfster/ meditatiedocent/ inspirator

In Anaya komt al mijn kennis samen. Ik beoefen al meer dan twintig jaar yoga en volgde diverse masterclasses en trainingen op het gebied van meditatie. De afzondering die het schrijven van romans vraagt – in 2005 debuteerde ik bij Uitgeverij Querido- bracht daar een diepere laag in aan en een grote bewondering voor de kracht van het scheppend vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Naast mijn schrijverschap doceer ik als freelance docent bij diverse universiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en kwalitatieve onderzoeksmethodiek.

Met het werk van Anaya wil ik anderen dit scheppend vermogen laten ervaren. Meditatie 3.0 en In-Spirit laten je hiermee op geheel eigen wijze kennis maken en helpen je verder je te bekwamen op het pad van stilte, bewustwording, bezieling, bezinning en je eigen scheppend vermogen in lichaam en geest. Verder ben ik moeder van drie prachtige dochters en al jarenlang een gelukkige geliefde van mijn man Bartjan. Wil je meer weten over mij als schrijfster? Kijk dan op de site: www.beitske.nl 

En toen was daar ineens Anaya

(een klein verhaal over het ontstaan van Anaya)

Als schrijfster ben ik een expert in rust en focus. In concentratie. Steeds meer en meer ervoer ik de afgelopen jaren hoe ik die opgebouwde kennis en expertise over de focus, de rust, de stilte en het ontstaan van creativiteit over wilde dragen aan anderen.

Anaya is de vorm die ik hiervoor uiteindelijk heb gevonden.

Of misschien beter gezegd Anaya vond mij. Net zoals mijn boeken mij vonden. Bij het schrijven heb ik vaak de ervaring dat ik niet zozeer het verhaal schrijf maar dat het verhaal mij vond om geschreven te worden.

Zo vond Anaya mij ook. Tijdens een vakantie aan een riviertje in de Eiffel. Ik rondde op dat moment net mijn novelle Daan en Olivia af en zat met mijn voeten in het water toen ik opeens duidelijk voelde dat er iets gebeurde. De naam Anaya kwam in mij op. Op eenzelfde manier als dat er een nieuw idee voor een verhaal in mij op kwam.

Ik koesterde de naam. Maar had nog geen idee wat ik er precies mee zou doen. Net zoals dat met het begin van verhalen gaat. Sommige verhalen blijven komen, andere verdwijnen weer, misschien dat ze op zoek gaan naar andere schrijvers.

Anaya verdween niet. Ze kwam terug, terug en terug. Ik zocht de betekenis op. Anaya  bleek een oude naam uit het Sanskriet te zijn en betekent ‘compleet vrij’.

Langzamerhand tekende zich de contouren af van wat Anaya wilde zijn. Een ruimte waarin mensen zich weer kunnen herplaatsten, waar mensen zich kunnen hervinden en kunnen laven aan de bron van het leven, aan het wonder van het leven, aan de diepere lagen van het bestaan. Zoals ik dat misschien ook met mijn romans beoog maar nu op een andere manier, op een geheel andere wijze.

Nu niet in de vorm van een verhaal maar in de vorm van mijzelf, in de wijze waarin ik de ervaring van het wonder van het leven, de diepere lagen van het bestaan aan anderen over wil dragen. Daarbij speelt de aandacht voor het lichaam en de wijsheid die het met zich mee draagt ook een grote rol.

Dus niet in de vorm van een boek, maar in de vorm van concrete suggesties, aanwijzingen, adviezen om het leven vorm te geven. Zodat het leven weer zijn vreugde terug vindt in de mensen die er naar zoeken, zodat het leven zijn gelaagdheid niet verliest, zodat mensen het leven en de liefde voor het leven door zichzelf heen kunnen voelen stromen en dit ook naar anderen uit kunnen dragen.

Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Het vraagt een bepaalde kunst, een bepaalde vorm van aandacht en wie zich daarin bekwaamd ontdekt een nieuw terrein in zichzelf waar hij nooit gedacht had aan te kunnen komen.

Wil je je laten inspireren door het werk van Anaya? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Heb je interesse in mijn werk als schrijfster? Kijk dan op www.beitske.nl

Wil mij ontmoeten? Neem dan contact op via de mail: contact@beitske.nl of bel geheel vrijblijvend: 0628127143.

Je bent van harte welkom bij Anaya.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *