Coaching


_mg_5825-bewerkt

 Inspireren heeft de woorden in-spirit in zich. Spirit is de ziel. Inspireren betekent dan ook letterlijk bezielen of aanvuren. Of met andere woorden de spirit in de mens tot leven wekken. In-Spirit is mijn werkwijze als coach.

Waarom In-Spirit als coaching?

In mijn werk als meditatie docent en in de lezingen over mijn boeken ervaar ik dat veel mensen zoeken naar iets in zichzelf maar het niet kunnen vinden. Ze zoeken een rustpunt, een focus, een passie, een bezieling. Zelf heb ik ervaren hoe het mediteren en schrijven mij een innerlijke passie en vuur hebben gebracht waar ik mij steeds mee kan verbinden. Deze jarenlange oefening van het verbinden met je eigen spirit en vuur wil ik nu graag aan anderen overdragen. En daar hoef je geen schrijver of meditatiedocent voor te zijn, het is voor iedereen mogelijk om zich te verbinden met de eigen spirit, de inspiratie voor je eigen leven.

In-Spirit coaching is een ontmoeting met je spirit, je eigen inspiratie en levensvuur. Hiervoor worden verschillende coach technieken gebruikt: meditatie, beweging, gesprek en reflectie. Een liefdevolle benadering maar stevige en adequate benadering staat voorop om te kijken naar wat zich aandient en te ontdekken waar jouw spirit, jouw ziel zich bevindt en wat deze van je vraagt.

In het onderwijs wordt wel eens gezegd: ‘Opvoeden is geen emmer vullen, maar het vuur aanwakkeren’. Dit zou je ook over het leven kunnen zeggen: ‘Leven is geen emmer vullen, maar je vuur ontsteken’.  En iedereen heeft dat vuur in zich, je hoeft het alleen maar te ontdekken. In-spirit helpt je daarbij.

In-spirit coaching brengt je in verbinding met je eigen spirit, je vuur, je diepste kern, je ziel. In de samenleving waarin we leven is het moeilijk om de verbinding met je eigen spirit en ziel te ervaren en te koesteren. De Westerse samenleving is jachtig en snel en houdt geen rekening met de diepere lagen van het menselijk zijn.

De Koreaanse filosoof Byung Chul-Han spreekt zelfs van een vermoeide samenleving waar iedereen als jachtige leeuwen een uitputtend leven leidt. Dit houdt de mens niet lang vol. Spanning, stress of ziekte zijn de eerste verschijnselen die je laten weten dat er een andere beweging nodig is.

Het is gemakkelijk om de symptomen te negeren of zelfs te bestrijden met medicatie zodat je zo snel mogelijk weer in het systeem kan meedraaien. Maar vaak is dat een schijnoplossing. Het systeem blijft je uitputten en opjagen totdat je op een dag misschien geen stap meer kan zetten.

Maar je hebt een keuze. Je kan als slachtoffer van de jachtige leeuw die bezit van je heeft genomen toezien hoe het verder gaat of je maant de leeuw tot rust, legt hem onder een boom, aait hem over zijn hoofd en kijkt of er iets anders mogelijk is.

In-Spirit coaching is een eigentijdse vorm waarin het vuur voor het leven weer aangewakkerd kan worden.

Hoe kan ik meedoen met In-Spirit coaching?

Er zijn verschillende manieren om je aan te sluiten bij In-spirit

  • je geeft je op voor een individuele In-Spirit sessies (in het algemeen kan je na 6 sessies zelf je weg verder vinden) waarin ik je leer hoe je je eigen spirit kan ontdekken en je vanuit daar je leven vorm kan geven
  • je abonneert je op de verhalen van Anaya. Verhalen die inspireren je ziel te koesteren.
  • je meldt je aan voor de nieuwsbrief van Anaya en blijft op de hoogte van de projecten en bijeenkomsten zodat je zelf kan beslissen wanneer je wel of niet meedoet
  • je vraagt een offerte voor een in-company In-Spirit training. Vormgeving, inhoud en doelstelling van de training zijn in overleg vast te stellen. Bel voor meer informatie: 0628127143

Tarieven

In-spirit sessie: 95 euro exclusief BTW (een sessie duurt 1 tot 1,5 uur), besluit je om 6 sessies met mij aan te gaan dan betaal je 525 euro (excl BTW).

Abonnement In-Spirit verhalen: 25 euro per jaar

Nieuwsgierig? Geef je op voor de nieuwsbrief. Of stuur een mail naar contact@anaya.nl waarin je aangeeft wat je graag wilt.

Wil je eerst meer weten? Neem gerust contact met mij op: 0628127143.

Je bent van harte welkom bij Anaya.