Outdoor Meditatie

_mg_5822

Mediteren in de natuur geeft een intense ervaring. In contact met de wind, de aarde en de lucht om je heen ervaar je hoe ieder mens onderdeel is van de aarde.

Meditatie, wat is dat eigenlijk en wat heb ik er aan?

Meditatie is een al eeuwenoude techniek die steeds meer haar geheimen onthult. Uit recente wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat meditatie een heilzaam effect heeft op de gezondheid, balans in het menselijk lichaam en mentale rust.

Vaak wordt meditatie geassocieerd met uren stilzitten op een kussen in een ongemakkelijke houding of wordt het gezien als vaag en zweverig.  Maar dat is geenszins het geval! Meditatie is een concrete en heldere manier om je aandacht op jezelf te richten en de energie die in je eigen lichaam aanwezig is op te wekken en aan te boren. Zo helpt meditatie je om je eigen rustpunt te vinden in het moderne bestaan.

Outdoor Meditatie is een bijzondere ervaring. Je mediteert buiten in de natuur. Je ervaart de elementen lucht, water, aarde en warmte (vuur) letterlijk om je heen. Door je te verbinden met de elementen ervaar je hoe je als mens verbonden met de elementen en hoe je er onderdeel van bent. Outdoor Meditatie verruimt je perspectief op jezelf omdat de natuur je meeneemt naar een ander perspectief op het menselijk zijn.

Outdoor Meditatie is iedere keer anders omdat de elementen iedere keer andere waarden meebrengen. Soms is er sprake van veel bewegen omdat de koude je aanzet tot bewegen. Een andere keer brengt een warme zon je juist tot rust en stilte en een diepe meditatie op de warmte in jezelf.

Anje over Outdoor Meditatie in Het Nationaal Park De Hoge Veluwe:

‘Wat een fijne en inspirerende meditaties verzorg je. De meditaties hebben alles in zich: variatie, rust, levenslessen en ontspanning. En dat allemaal in de prachtige natuur van Nationaal Park De Hoge Veluwe, de perfecte locatie voor dit event. Je gaat met zoveel respect om met mens en natuur. Alleen dat al is het waard om vanaf Amsterdam naar jouw meditaties te komen.  Ik kijk uit naar de shinrin yoku-wandelingen en hoop dat de outdoormeditaties volgend jaar weer op het programma staan. Ik ben zeker van de partij. De meditaties zijn een echte aanwinst voor het Nationaal Park.’

Outdoor Meditatie maakt gebruik van verschillende technieken. Er is altijd aandacht voor de balans tussen het lichaam, het innerlijk, de geest en het emotionele- en spirituele welzijn. In simpele en eenvoudige oefeningen leer je hoe je de ruimte in jezelf verbindt met de ruimte buiten je en hoe je als het ware de wind door je hart kan laten waaien.

Outdoor Meditatie schept net als bij Meditatie 3.0 een innerlijke ruimte waar je altijd op terug kan vallen, een rustpunt en thuiskomen in jezelf.  Bij Outdoor Meditatie wordt dit rustpunt ook verbonden met de ruimte buiten je, met een beleving van verbondenheid met de wereld om je heen waardoor je niet alleen rust in jezelf ervaart maar ook ruimte om je heen!

Han over Outdoor Meditatie in Het Nationaal Park De Hoge Veluwe:

Sinds het begin van de Outdoor meditatie in april 2017 heb ik deelgenomen aan alle bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten starten vanaf het info-centrum van Het Nationale Park de Hoge Veluwe met een wandeling van ca. 10 minuten (langzaam en met aandacht voor de omgeving). Men komt dan aan bij de rand van het Pampelse Zand, een uitgestrekte vlakte die grenst aan een bos gebied met hoge dennenbomen. Op deze werkelijk prachtige plek vinden de meditatie-oefeningen plaats in alle rust en stilte, onder vakkundige begeleiding van Beitske Bouwman. Een aantal oefeningen vormen de basis van de Outdoor meditatie, terwijl daarnaast steeds wisselende oefeningen worden gedaan. Wanneer men eens helemaal tot rust wilt komen is het bijwonen van deze meditatie-bijeenkomsten beslist een aanrader!!’

Outdoor Meditatie in het kort:

 • verbindt binnen met buiten
 • laat je de vier elementen ervaren: water, lucht, aarde en vuur
 • maakt gebruik van verschillende technieken
 • besteedt aandacht aan lichaam, innerlijke ruimte, geest en het emotionele- en spirituele welzijn
 • is iedere keer anders omdat je je afstemt op de elementen

Hoe kan ik meedoen met Outdoor Meditatie?

 • Outdoor Meditatie in Het Nationale Park De Hoge Veluwe: Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de mooiste natuurplekken in Nederland. De ruimte, de afwisseling van het landschap, de flora en fauna: alleen al aankomen in het park geeft rust en ruimte. De Outdoor Meditatie in het park is succesvol en dus start er weer een nieuw seizoen in 2019!
 • Alle Outdoor Meditaties in Het Nationale Park De Hoge Veluwe vinden plaats op een zondagochtend. De Outdoor Meditaties kennen iedere keer een andere invulling waardoor het ook mogelijk is om ze allemaal te volgen.
 • Data 2019: 7 april 2019, 19 mei 2019, 2 juni 2019, 7 juli 2019, 25 augustus 2019
  Tijdstip: 11:00 tot 12:30 uur
  Locatie: start Bezoekerscentrum
  Prijs: € 10,00 per volwassene (excl. entree Park)
  Reserveren is noodzakelijk.
 • Ook bij slecht weer gaat het door, dan wijken we uit naar een droge locatie in het park. Tip: neem een dekentje mee en iets om op te zitten. Aanmelden en betalen kan via de site van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
 • ik geef ook Outdoor Meditatie op aanvraag voor groepen en bedrijven, meer info via de mail: contact@beitske.nl.
 • Mocht je als bedrijf/ groep interesse hebben in Outdoor Meditatie in Het Nationaal Park De Hoge Veluwe neem dan contact op met Marieke Schut: marieke.schut@hogeveluwe.nl.

Outdoor Meditatie in de Libelle

20180506_162235

 

Je bent van harte welkom bij Anaya. 

.